redo för sol och värme

Sitter just nu i mitt rum i stugan och dricker te och kollar ut när det snöar för fullt. Känner just nu att det räcker med kyla och snö. Vill ha sol och värme och långa varma sommarkvällar med kubb och vänner. När jag var hemma i Jönköping i helgen var det ca 11-12 grader och när jag åkte den långa resan upp hit igen såg man bara sol, gräs och vår. Sen när man kom upp i sälen blev det genast minusgrader och snö. USCH. Orkar inte frysa mer.
 
Jaja, man kan inget göra för att skynda på värmen. Jag testade min nya byxdress när jag var hemma och jag är supernöjd!
 
 

10 h till Sälen

Igår så var det dags att bege sig tillbaka till Sälen, mitt andra hem. Jag åkte buss/tåg i hela 10h vilket var fruktansvärt segt. Men jag gjorde allt för att det skulle kännas snabbare, jag lyssnade på podcasts! Har helt fastnat för P3 dokumentärer & fredagspodden


När jag äntligen var framme i Sälen efter min 3,5 h bussresa från Borlänge så var jag svinhungrig och jag och Phille hade bestämt att käka pizza på Majkens så det var helt perfekt! 

Sen somnade jag så sjukt hårt brevid philip, underbart! 

time to go back

Nu sitter jag här i sängen som jag brukar och lyssnar på musik ur mina högtalare. Allt känns som vanligt. Har hunnit träffa några på jobbet, snackat om sommaren och framtiden. Hunnit käka Jönköpings kebab, en utgång, se alla lägenheter, krama brorsan och så vidare. Och imorgon åker jag "hem" igen, 10 timmar tar resan imorgon så jag har laddat upp med lite HP-plugg till lördag. SKITKUL. 
 
Så säger jag godnatt & sover sista natten själv innan jag får pussa på Phille. 
 
Printable Art Typography Poster Do More of by TheMotivatedType
 

Några underbara dagar i Jönnet

Halloj igen. Har verkligen inte hunnit blogga för det har varit FULLT UPP. I fredags när jag kom så käkade vi tjejer på Hasse på Sjönkanten, och fy vad skönt det var att träffa alla. Som de har varit saknade!<3
 
Efter maten var det dags för mig och Emma och sova, i hennes nya lägenehet, åh så fin den var! På morgonen gick vi och köpte lite brunch och gick till Felicias nya superfina lägenhet och hade en underbar start på dagen.
 
Vi hann med en snabbis på stan för hitta kvällens outfit, kvällen då vi skulle fira Emma som snart fyller 20 år! Festen var helt underbar då jag fick träffa alla fina människor man varit utan, alla var så glada och åh vad skoj det var.
 
 

SUMMERBURST

Alltså att de släppt Broiler till summerburst. Fyfaaan detta kommer bli helt magiskt<3



systeryster

Typiskt att min familj åker till Malmö idag när jag kommer hem, men det är lugnt för de ska kolla lägenhet till min syster. (Och jag ska ändå va med mina kompisar så träffar ändå inte familjen förrens söndag
 Min lillasyster ska alltså flytta,(!) till Malmö,(!) nu i augusti(!)

Ja såhär är det, hon har utvecklas något enormt inom sin sport, friidrott, så hon sökte in på samma skola som jag gick, sandagymnasiet för att det är den bästa idrottskolan i Jönköping. Men sen sökte hon väl lite spontant till en skola i Malmö som är ett riks-friidrottsgymnasium. Där satsar man seriöst på sporten samt kombinerar studier, där har de mycket bra resurser för träning och Sveriges främsta friidrottstränare. Så jag som syster är sjukt stolt att Amanda kom in på just den skolan!


här är en mindre jag & min syster, en bild sen min student<3, en bild på Amanda när hon kastar slägga. Sista bilden amanda och Jämtin, ja, hon älskar HV71.

Kommer dock kännas så tomt när jag varit hemma i ca 3 månader så är det bara jag, mamma, pappa och Filip kvar hemma. Och att min lillasyster flyttar ut före mig, herregud! 


Påväg hemmåt

Sitter nu nergosad på bussen till Borlänge som jag ska färdas med i 3 timmar. Ni ska veta hur härligt det var att vakna imorse när man ser att det snöar, ÄNTLIGEN. När man nu synat asfalt, slask och gräs i veckor så behöver vi verkligen snö och minusgrader. 
 
Är så sjukt taggad för att komma hem till Jönköping, åh vad det behövs. Saknar allt och alla. 



cozy

 
Idag har jag typ legat i sängen och mått sämst. Haft sjukt ont i magen och usch.. Så fick jag panik över att jag har så mycket saker i rummet så jag började rensa och packade till helgen. Ska bli så himla skönt att åka hem några dagar och bara komma ifrån allt, tror det behövs. 
 
 
 
I helgen ska jag se Emma och Felicias nya lägenheter de har fått, SÅ EXCITING. Sen ska vi fira farmor som fyller år. OCH FIRA EMMA SOM SNART FYLLER 20!!!! wihoooo<333
 
 
 
 
 

NYTT IN

Jag beställde hem denna underbara triangl bikini. Alltså jag tycker den är så himla fin. Fatta när man fått färg och kanske tränat lite så man ser någorlunda bikini-fit ut hehe. Jag beställde en M i trosorna och en XL i bh:n. Läste nämligen lite på olika bloggar att de är små och så och då chansade jag på detta eftersom jag har typ 34/36 (XS/S) i trosor annars och 70D i BH. OCH det passade perfekt! Dock är den astjock och känns som en våtdräkt eftersom den inte är strechig alls, så det lär bli svettigt, menmen!
 
Klickade även hem två byxdresser från Nelly, den blommiga har jag tittat på länge och den blåa hittade jag på Janni Delers blogg, och den var superfin på henne! 
 
 
 
 
 
 

En månad kvar.

 
 
Halloj. Ligger i soffan på jobbet och funderar... Det är bara en månad kvar på detta arbete, en månad av full glädje, av glada härliga kunder och bästa arbetskamraterna. Alltså, vi är som en stor familj! åh, jag är så himla nöjd över denna säsong, så nöjd att jag åkte hit! Har varit med om sjukt mycket som man kommer minnas långt in i livet, helt underbart. 
 
 
Och det har varit så mycket bättre än vad jag någonsin kunnat tänka mig. Trodde aldrig att arbetet skulle vara så kul eller att de jag skulle bo med skulle vara så underbart härliga. 
Alltså det var över 3 månaders sen jag flyttade hit och det är snart slut, slut på att aldrig vara ensam hemma, slut på att va irriterad på vår stökiga stuga, slut på att alltid ha någon att umgås med, slut på att åka bräda närfan man vill... 
 
Och vissa av oss kanske inte ens ses igen? Det är människor från hela Sverige- när ska man ses och hur??
 
när jag kommer hem till Jönköping så finns inte längre "p-söndag", man kan inte längre gå ut vilken dag man vill, utan hemma är det lördagar som gäller...på tråkiga centrum eller sliver.
 
Jag kommer komma hem efter jobbet, till mitt tråkiga rum, utan alla dessa människor. Visst, jag känner inte så mycket ångest för at vi ska hem för det ska bli så himla skönt. Men jag vet hur mycket jag kommer sakna detta efter bara några dagar eftersom jag nu tar allt för givet.
 

sen kommer jag säkert sakna detta och vilja åka upp igen, men det räcker nog med en säsong, känns som man förstör grejen annars. Är deman säsong behöver inte nästa vara alls kul..? 
 
Äh, de får bli som det blir, har mycket att se fram emot nu så det är inget att fundera på nu egentligen.
 
 

Godmorgon fina söndag

 
 
 
Hallå! Sitter just nu i solen, lyssnar Håkan och bara njuter att man kan sitta i linne och de är så skönt!
igår jobbade jag till 14 sen öppnade vi en öl direkt och drog till afterskin, alltså det öset igår! Det var fullt med folk och alla var så glada och taggade på öl och sång
Vi köpte alla varsin ölkanna så körde vi all-in.
 
Efter afterskin åkte jag och phille och käkade fyllekäk på Donken sen drog vi en bio. Vi såg chappie, riktigt bra faktiskt :) men gissa vad klockan var efter bion? Jo, 20! Och vi var helt jävla slut, bakis som fan, och klockan är bara 20..
 
så vi kollade på mello när vi kom hem, eller de andra gjorde jag somnade ju...

Trysil- på världens bästa dag

Imorse kl 8 åkte vi ett gäng till Norges goaste skidbacke (vad jag varit iaf heheh) Alltså jag vet inte hur jag ska förklara dagen, den var så himla bra. Det var strålande sol, blåste INGENTING, det var så varmt och vi var superglada. Vi började med att dra oss bort mot toppexpressen så vi kunde vandra upp längst upp på toppen och ta en jävla massa bilder! #lovelife

Sen har vi åkt i detta fina vädret och satt oss mitt i backen för att ta en öl. Usch, dagen asså<3 Sitter i soffan nu och kollar alla bilder och är helt slut.
 
 
Dessa bilder har Elin tagit med sin systemkamera:
 
Sen tog vi lite goprobilder med:
 
 
 
 
 

Monday

tjooo. Idag tog jag en sovmorgon och jag och Phille gjorde en riktigt going-frukost. Helt underbart när man får sova ut och bli riktigt hungrig, och sedan ha tid till att göra en fin frukost!
 
Sedan tog jag bussen bort till backen innan 12-tiden, och jag skämtar inte, JAG SVETTADES. Det var sån himla varm sol och det var såååå härligt. I backen träffade jag Fred och Lisa som varit ute sedan kl 9. Så vi åkte bortåt mot Experium och satte oss på en uteservering i solen och käkade lite glass.
 
 
Sen kände vi för att dra till nästa uteservering för att se om det blåste mindre,  så vi åkte vidare och satte oss på Wallmans istället. Där bjöds det på sol, lite bira och en hamburgare. Perfekt.
 
 
 
Vi kände oss tvugna att åka lite det sista innan solen gick ner, känns som man vill passa på att fånga all sol man får här uppe. Även Skott och Kasper kom till backen så tog vi lite bilder (de här under) med Kaspers gopro. Vi avslutade med att dra in på afterskin för att sedan åka hem till vår kära soffa.
 
 
 
 

1 år sedan

Den 12 mars 2014 tatuerade jag mig för första gången. Alltså jag börjar bli stört sugen igen, vill bara göra det..
 
Men hur svårt ska det vara att veta vad man vill ha? vill så mycket ...
 
 
En pil? 
 
Eller en klocka/kompass. <33 assååå måste 
 
 
 

Vasaloppet

Japp, 2015 var året jag för första gången såg vasalopps-starten
Vi gick upp vid 5 för att trycka i oss lite käk och dra på sig massa varma kläder. Sen kl 8 gick starten och då var det bara att åka hem och ta igen lite sömn.
 
Jag tyckte sååå synd om de som åkte idag, det var riktigt blött och äckligt. Men det var lie kul att se, så himla många tävlande och det är sjukt.
 
 
 
Här har vi hela goa gänget. Axel, Lisa, Louice, Bea, Madde, Kasper, jag, Phille och Mathilda!
 
 
 

underbara lördag

 
Alltså det är sååå skönt för jag är ledig lördag-tisdag. Men det har bara blåsigt och varit äckel väder så jag har tagit sovmorgon, en dagsfylla på afterski och sedan spelat lite biljard på Gustavs. Gustavs är så himla nice, de har egen öl, biljardbord och dart. Älskar verkligen sådana ställen<3333333
 
Igårkväll blev det O'learys och bowling med grabbarna och imorgon ska vi se vasalopps-starten! så tänkte gå och lägga mig nu så jag får någon sömn!
 
 

nelly's wanties

What we want now
 
Alltså kan ej fatta att det snart är sommar, har beställt lite bikinis, solbrillor och jumpsuits! Fett taggad på sommarkläder.

Sol<333333

Idag vaknar man till att solen skiner in i fönstret och det finns bara EN grej; GRILLAAA!! Idag har de även börjat med uteserveringar på toppstugan, och nere på resturangerna vid Experium. HUR UNDERBART? Alltså åh vad jag längtar mer och mer till sommaren när man äntligen får se solen...
 
Så vi drog till ICA och handlade lite korv med tillbehör sen satt vi och chillade i solen med hög musik och bara njööööt. Men solen smög sig tillbaka i molnen nyss så då blev det genast kallt.
 
 
 
 Rasmus & Skott
 
 
 

2 veckor i Kanarieöarna.

Ni kanske sett lite överrallt att jag bokat en utlandssemester med en grabb, vem är denna grabb då? Och vart ska ni?
 
Jo när vi fick reda på att vi fick jobbet hit så var det en facebook-grupp som man blev tillagd i så man kunde se vilka man skulle bo med samt jobba med. Så vet jag inte riktigt hur det började men jag och Philip var en av de första som las in och vi började prata, (och visst jag tyckte han som grymt bra ut). Sen när jag kom upp var jag en av de första och valde rum, men jag valde tydligen fel rum och jag skulle delat rum med Malin, men hon hade ett annat rum. Så efter alla hade kommit utan Phille så hade jag fortfarande en ledig plats i mitt rum, men vi kom överrens att Malin flyttade in hit så Philip kunde dela rum med en annan kille, Axel. 
 
Men iallafall så har vi sovit med varandra alla nätter utom typ 5 sen han kom upp (den 9 december.) Och min rumskamrat sa upp sig och flyttade hem för ett tagsen då hon inte trivdes osv, så vi är numera "sambos"..& arbetskollegor.
 
Och vi bestämde från början att vi skulle åka så många som möjligt utomlands med alltså, hur lätt är det när vi är från alla delar av sverige, ska vi ses nere på flygplatsen, ska vi åka från samma flygplats? Nej, det blir knas. Och eftersom inte alla nappade på det så bestämde vi att åka själva, till Bali. Men DET hade blivit dyrt så vi tog något billigt så vi kunde vara borta ett tag och bara götta oss. Så det blev kanarieöarna, och jag tror det kommer bli suveränt. Längtar till solen som fan, bara 55 dagar kvar! Och att jag ska åka med bästa killen gör ju allt mycket bättre.

Detta hotell ska vi bo på, Jardin del Sol 

 
Hur är det att arbeta & bo med varandra då?
Jo alltså till en början kändes det ganska jobbigt att man inte hade egen tid med varandra, tex om man skulle göra någon god mat tillsammans så finns det alltid människor runt en som ser tv, som med ska laga mat osv. Men det är något man inte tänker på längre. Det är extra kul när vi väl är själva, vi är ju dock sällan lediga tillsammans, vi har en fredag i månaden då vi försöker hitta på något speciellt. Sist åkte vi lite, drog på afterski sen på ölprovning vilket var en succé. Nästa gång tänkte vi dra ett gäng till trysil.
 
Men att arbeta med varandra är inte så jobbigt som jag trodde, det ända är att man är lite off, det känns som man är sura på varandra för att man inte kan prata på samma sätt typ. Men det är också något vi vant oss vid. 
Lite kul är det när den ena ska upp vid 6 för att jobba och den andra kanske börjar senare "Vi ses på jobbet!"
 

I början var allting en kul grej, allt var nytt och alla pratade om det osv, men nu är man van vid det och det börjar närma sig slutet, så lite jobbigt kommer det bli att lämna varandra och få sova själv. Men det är inget problem för allt löser sig! Och det vet vi båda :)
 
 
 
 

ingen ångest över livet alls.

Igår kände jag att dagen sög eftersom jag missade en dag i Tryllet. Men alltså, hur bra har jag det inte här?
Innan jag åkte hit älskade jag mitt jobb, mitt ICA i Bankeryd. Men nu känner jag att det nästan ska bli tråkigt att komma hem till det jobbet, eller inte tråkigt men jämfört med detta arbete så är det absolut inte lika roligt.
 
By me
 
Jag bor med helt underbara människor, visst att vi bott lite länge med varandra och stör oss ständigt på vem som inte gör vad och sådär, men det är så sjukt bra merit i livet att bo så tätt inpå varandra. Man vaknar och vet inte vilken dag det är, för vet ni? Det spelar ingen roll, dagarna är bara namn, här är våra söndagar som lördagar/fredagar hemma. Söndagarna är bäst på veckan. Och onsdagarna är mer som söndagar hemma. Allt är liksom omvänt fast det finns aldrig en tråkig dag i veckan för vi gör roliga saker varje jävla dag. Visst att pengarna bara försvinner och det går endast på mat och alkohol. Men livet här uppe är bara helt underbart. 
 
Och jag pratade med en arbetskollega som är här uppe sin fjärde säsong (!!!), och hon får inte nog. Hon vill ha mer och mer. Så fort hon kommer hem börjar vardagen, man bara måste tillbaka och njuta lite. 
 
Nu är det 4 mars. 
Den 20 ska jag hem och fira Emma som fyller 20 jävla år. Jag ska vara hemma i 4 dagar, visst att jag borde ta vara på tiden här det sista men att missa sin bästa kompis 20-årsfirande, glöm det.
Sen arbetar vi till den 12 april. Efter det är det bara massa bartömningar, sol och öl. 
Den 19 april stänger backarna och då är det UTOMHUSHOUSEN. 
 

Sen är det dags för hemfärd efter man städat stugan och packat ihop sig. Förstår inte att man ska säga hejdå till så många underbara människor som man knappast kommer träffa igen....
 
Den 29 april drar jag utomlands i 2 veckor med Phille. Och förstår ni hur underbart det kommer bli, att bara försvinna från vintern och ta sol och värme direkt. Så sjukt underbart.
 
Sen är det summerburst och sommar
 

Fondue

Hej kära vänner, har sovmorgon idag och jobbar stängning idag, helt underbart. Igår så åkte vi ett gäng och käkade fondue på Fågelboet. Här i sälen har vi säsongsarbetare fått ett personalleg då man får rabatt på typ allt, och just på tisdagar har vi halva priset på oxfiléfondue, så det satt på vår to-do-list
 
 
Och eftersom vi var några som aldrig käkat det innan så blev det lite extra spännande. Man fick massa oxfilé, squash, paprika och champinion som man skulle doppa i grytan som var av vin och köttbuljong. Sen fick vi massa olika såser och potatisgratäng. MUMS.
 
 
.

tråktisdag

Idag är jag ledig och vi skulle åka ett gäng till Trysil, men gissa? JAG HAR SJUKT ONT I HALSEN IGEN. Så tog en sovmorgon, käkade på Waynes med Phille och sen har jag städat hela stugan ... OCH NU SKA VI KÄKA FONDUE.